8 Aralık 2015 Salı

Irlanda'da Is Yasami

Buradaki yasamimiz suresinde pek cok sureci bastan kesfedip ogrenmemiz gerekti. Kimisi yardimci olan arkadaslar sayesinde kolay oldu, kimiyse cok ugrastirdi.

Yeni bir ulkeye tasinirken yasamin tum alanlarinda yapman gerekenleri yeniden kesfedecek olmak bir bulmacayi cozerek yasamaya benziyordu basta. ancak bir sure sonra bazi durumlar iskence gibi gelmeye basladi.

Kesfetmesi zaman alan bazi bilgileri yazacagim bir sayfa olusturmaya karar verdim ben de.

YILLIK IZIN

20 gun yillik izin hakkiniz var yasal olarak. Kimi sirketler bunu 25 gun olarak verebiliyorlar. (Ornegin benim calistigim PayPal ve esimin calistigi Amazon ). Bunlara ek olarak her yil yaklasik 10 gun kadar "Bank Holiday" dedikleri resmi tatiller var. Onlarin da guncel listesini "Ireland Bank Holiday 2015" gibi arayarak bulabilirsiniz. Bu resmi tatillerin bir cogu ozellikle pazartesi gunune denk getiriliyor, bu sayede 3 gun tatil yapabiliyorsunuz. 

Yil icerisinde 20 gunluk bu yasal izniniz bitmez ise sonraki yila sadece 5 gunu devredilebiliyor. Bu 5 gunu de ilk 3 ay icerisinde harcamaniz gerekli.

http://www.citizensinformation.ie/en/employment/employment_rights_and_conditions/leave_and_holidays/annual_leave_public_holidays.html
http://www.citizensinformation.ie/en/employment/employment_rights_and_conditions/leave_and_holidays/

BABALIK IZNI

Su anda Irlanda'da babalik izni yok, isteyen yillik izninden kullanarak ise gelmeyebiliyor. Ancak yeni cikan butce ile beraber 2016 Eylul ayindan itibaren 2 hafta babalik izni yasal olarak devreye girmis olacak. 

http://www.citizensinformation.ie/en/employment/employment_rights_and_conditions/leave_and_holidays/paternity_leave.html 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder