KARNABAHAR PİLAVI
2 bardak kadar karnabaharı pirinç büyüklüğüne gelecek kadar robottan geçirin
- Buharda 2 dakika kadar pişirebilirsiniz.
yada
- Bir tencerede üzerine su koyup kaynayana kadar bekleyebilirsiniz.
50cal, 5.6g karbonhidrat, 4g protein, 0.2g yağ
MISIR EKMEĞİ - 6 adet
- 1 bardak badem unu
- 1-2 adet soğan (küçük doğranmış)
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1/4 bardak tam yağlı krema
Fırını 175 dereceye ısıtın.
Tereyağı, krema, yumurta ve soğanları bir kapta karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Muffin kalıplarına döküp 20 dk kadar pişirin.
1 ekmek
193cal, 0.6g karbonhidrat, 6.5g protein, 16.3g yağ
DÜŞÜK KARBONHİDRATLI KARNABAHAR HUMUSU - 6 kişilik
mikrodalga için
- 3 bardak çiğ karnabahar
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya avokado yağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
sos için
- 1.5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3/4 yemek kaşığı kaya tuzu (ya da deniz tuzu)
mikrodalga için olan malzemeyi mikrodalga fırına atıp 15 dk karışım yumuşak ve koyu renk olana kadar bekleyin. ardından sos malzemelerini ekleyip karıştırın.
1/4 bardak
141cal, 3.9 karbonhidrat, 2g protein, 14g yağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder