27 Aralık 2016 Salı

Pratik Ketojenik Tarifler

KARNABAHAR PİLAVI

2 bardak kadar karnabaharı pirinç büyüklüğüne gelecek kadar robottan geçirin
     - Buharda 2 dakika kadar pişirebilirsiniz.
     yada
     - Bir tencerede üzerine su koyup kaynayana kadar bekleyebilirsiniz.

50cal, 5.6g karbonhidrat, 4g protein, 0.2g yağ


MISIR EKMEĞİ - 6 adet

- 1 bardak badem unu
- 1-2 adet soğan (küçük doğranmış)
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1/4 bardak tam yağlı krema

Fırını 175 dereceye ısıtın.
Tereyağı, krema, yumurta ve soğanları bir kapta karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Muffin kalıplarına döküp 20 dk kadar pişirin.

1 ekmek
193cal, 0.6g karbonhidrat, 6.5g protein, 16.3g yağ


DÜŞÜK KARBONHİDRATLI KARNABAHAR HUMUSU - 6 kişilik

mikrodalga için
- 3 bardak çiğ karnabahar
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya avokado yağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak

sos için
- 1.5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3/4 yemek kaşığı kaya tuzu (ya da deniz tuzu)

mikrodalga için olan malzemeyi mikrodalga fırına atıp 15 dk karışım yumuşak ve koyu renk olana kadar bekleyin. ardından sos malzemelerini ekleyip karıştırın.

1/4 bardak
141cal, 3.9 karbonhidrat, 2g protein, 14g yağ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder